Nieuws|

Vertaal naar papiamento

Gisteren zijn door de Kustwacht steunpunt Aruba een zestal illegalen aangetroffen op een boot die onderweg was vanuit Aruba naar Venezuela. De twee bemanningsleden van de boot zijn aangehouden en na onderzoek weer in vrijheid gesteld. In deze casus waren onvoldoende aanknopingspunten voor een strafrechtelijke vervolging van deze twee bemanningsleden. De zes illegalen zijn overgedragen aan de Guarda nos Costa (GNC).

De Kustwacht voert controles als die van gisteren uit in het kader van de grensbewaking. Deze controles zijn niet alleen van belang ter voorkoming van het illegaal uitreizen van personen, maar ook ter voorkoming van andere verboden activiteiten zoals smokkel van contrabande. Tevens wordt gecontroleerd op de veiligheid van de boot, de daarop aanwezige personen en of de bemanning in het bezit is van de benodigde documenten. Dergelijke controles zijn niet alleen van belang voor de veiligheid van individuele personen, maar ook voor de veiligheid van het land Aruba.

Control di Kustwacht ta na interes di seguridad di individuonan y Pais Aruba

Ayera Kustwacht a topa durante un control riba lama cu seis persona ilegal riba un boto cu tabata na caminda di Aruba pa Venezuela.

E dos tripulante di e boto a wordo deteni y laga den libertad despues di investigacion.

Den e caso aki tabatin insuficiente motibo pa sigui cu persecucion penal di e dos tripulantenan aki.

E seis personanan illegal a wordo entrega na Guarda nos Costa (GNC).

Kustwacht Steunpunt Aruba ta hiba controlnan manera esun di ayera den cuadro di proteccion di frontera.

E controlnan aki ta importante pa evita cu personanan sali for di Aruba ilegalmente y tambe pa preveni otro actividadnan prohibi manera traficacion di contrabanda.

Ademas Kustwacht ta controla seguridad di e boto, e personanan riba e boto y si e tripulacion ta dispone di e documentonan necesario.

E controlnan aki ta no solamente di importancia pa seguridad di personanan individual, pero tambe pa seguridad di Pais Aruba.

Deel deze informatie:

Comments are closed.

Close Search Window