Nieuws, Vacatures|

Het Koninkrijk der Nederlanden bestaat uit de landen Aruba, Curaçao, Nederland en Sint-Maarten. Het Openbaar Ministerie (OM) in het Caribische deel van het Koninkrijk bestaat uit het OM van Aruba en het OM van Curaçao, Sint-Maarten en Bonaire, Sint-Eustatius en Saba (OM Carib). Het OM is belast met de strafrechtelijke handhaving van de rechtsorde en met andere bij de wet vastgestelde taken. Aan het hoofd van het OM staat de procureur-generaal.

Het OM Aruba bestaat uit twee parketten. Het parket van de procureur-generaal (15fte) en het parket in 1e aanleg onder leiding van de hoofdofficier van justitie (45fte). Het parket in eerste aanleg bestaat uit vier teams: team officieren/secretarissen, team misdrijven, team executie/justitiële documentatie en team paga bo boet/(verkeers-)overtredingen en boetes.

Het OM Aruba is met ingang van 1 april 2024 op zoek naar:

Administratief medewerkers executie/innen geldboetes (2 fte)

De functie

Als administratief medewerker kom je te werken in het team executie en het team paga bo boet/(verkeers-)overtredingen en boetes en ben je verantwoording schuldig aan het teamhoofd. Je bent samen met je collega’s belast met de zorg voor de tenuitvoerlegging van vonnissen in strafzaken betreffende geldboetes. Beide teams zijn onder andere verantwoordelijk voor de inning van alle geldboetes, die in het kader van een transactie, voorwaardelijk sepot of veroordeling door een rechter zijn opgelegd. De aard van de functie is uitvoerend en ondersteunend.

Het betreft vooralsnog een tijdelijke functie voor de duur van 12 maanden (Het OM Aruba kent een 40-urige werkweek) op basis van een overeenkomst van opdracht.

De werkzaamheden

Je registreert de ingekomen vonnissen in het registratiesysteem van het OM. Je verricht alle administratieve handelingen met betrekking tot de boete-inning. Je neemt beslissingen over de wijze van achterhalen van woon- en verblijfplaats van veroordeelden in verband met het afhandelen van de te innen boetes. Je registreert reeds geïnde boetes en verricht kassa werkzaamheden. Daarnaast verricht je alle voorkomende werkzaamheden van belang voor het behalen van de doelstelling van het Openbaar Ministerie.

De functievereisten

-Mbo-opleiding of gelijkwaardige opleiding c.q. werk- en denkniveau;

-Kennis van het strafrecht, het strafprocesrecht, administratief- en strafrechtelijke procedures is een pre;

-Ervaring in het werken met computers;

-Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid;

-Goede beheersing van het Nederlands en Papiamento;

-Kunnen omgaan met vertrouwelijke informatie;

-Klant- en servicegerichte houding.

De procedure

Je sollicitatiebrief en CV kun je richten aan het OM Aruba t.a.v. de procureur-generaal en sturen aan HRM-medewerker Miriam Wernet, e-mailadres: Miriam.Wernet@omaruba.aw.

Je kunt tot (uiterlijk) 1 maart 2024 solliciteren.

Een interview met medewerkers van het parket in 1e Aanleg maakt onderdeel uit van de procedure.

Deel deze informatie:

Comments are closed.

Close Search Window